våga stå på dina egna ben...

... våga misslyckas för att lyckas!!
Att våga ta steget. Att finna modet, att fatta beslut. Vi har alla våra motgångar. Visst är de lättare sagt än gjort.
Hur hittar man strykan till att ta steget?
 
Har man flera gånger under sitt liv misslyckats kanske man går ner sig vilket gör de svårare att finna styrkan igen.  Det viktigaste är att komma ihåg är att det är du själv som bestämmer vad som är ett misslyckande för dig. Det kan ingen annan bestämma åt dig. Andra kan tycka att du ”misslyckas” och gör saker dåligt, men tycker du inte det själv så har du inte förlorat något.
Man ska lära sig något på att misslyckas och bli en starkare person. Att ta allting på ett negativt sätt gör dig bara svagare.
 
Om man istället skulle se allting på ett positivt sätt. Att misslyckas eller få dålig kritik vare sig det är något stort eller litet gör ju att man måste ifrågasätta vad det var som gick fel. Att man frågar sig själv om de är någonting som jag skulle kunnat gjort annorlunda och bättre?
Går det kanske efter en tids reflekterande att försöka göra om det igen och med ny erfarenhet kanske man då har större chans att lyckas. Att hitta styrkan då att resa sig upp och gräva ner sig och gömma sig handlar
egentligen om hur pass bra självkänsla man har. Och det är inte alltid lätt att tänka positivt. Men övar man blir man bättre.
 
Någongång under livets gång möter vi kritik, vilket både kan va jobbigt och hård samtidigt som man kan få en befogad och riktig kritik. De är skillnad mellan riktig kritik mellan den hårda och jobbiga, den jobbiga brukar oftast komma från de från avundsjuka och missunsamma människor, som man inte ska lägga energi på, medans de finns människor som ger en befogad och riktig kritik, kritik som kan vara t.ex att jag faktiskt har gjort fel. De som är viktigt då är att man inte alls tar sig själv på stort allvar och trycker ner sig själv. Tryck ner det, ta åt dig av kritiken, och kom tillbaka och visa att du kan bättre!
Två citat som ja gillar
" There are two ways of exerting one's strength: one is pushing down, the other is pulling up" - Booker T. Washington
"Bara de som vågar misslyckas stort kan lyckas stort" - Robert F. Kennedy